Tilburg.com

Tilburg.com 12-2021

Nieuwe woontoren Piushaven, Willem II Stadion & samenwerkingen met TextielMuseum: Tilburgse Loom Interieurarchitecten timmert aan de weg in de regio

Twee bevlogen vrouwen die al twaalf jaar in het vak zitten en inmiddels vier jaar onder één dak samenwerken. We hebben het over interieurarchitecten Laura van der Gun en Marleen van Boxtel. In het kantoor van Loom Interieurarchitecten aan de bruisende Piushaven werken de twee ondernemers dagelijks hard om droomprojecten voor verschillende opdrachtgevers in zowel de zakelijke als particuliere markt te verwezenlijken.

Laura en Marleen kennen elkaar vanuit de studieperiode op de academie. Sindsdien zijn ze goed bevriend en vonden ze elkaar ook op zakelijk gebied. “We zijn complementair aan elkaar. Laura is de idealist en erg creatief. Ik ben praktisch en analytisch. Die verschillende karaktereigenschappen versterken elkaar in ons vak,” vertelt Marleen.

Laura vult aan: “Ik heb vanuit het verleden ervaring met interieurprojecten in verschillende branches. Denk aan de zorg, horeca, hospitality en het onderwijs. Marleen heeft dan weer veel ervaring in de inrichting van kantoren. Zo hebben we beiden onze eigen expertises binnen de interieurarchitectuur die elkaar versterken.”


‘We halen de maximale beleving en functionaliteit in elke binnenruimte naar boven!’

Of het nu gaat om grootschalige nieuwbouwprojecten, renovaties of verbouwingen: Loom draait er haar hand niet voor om. “Uiteindelijk bekijken we per situatie de wensen van de klant. Maar het doel is altijd om het hoogst haalbare in elk gebouw, ruimte of project naar boven te halen. Vanaf het totaalontwerp en indeling tot het inzoomen op akoestiek, verlichting en de materialen die we gebruiken: het moet allemaal perfect kloppen binnen het concept wat we voor ogen hebben,” zegt Laura die de liefde voor het vak met de paplepel door haar vader kreeg ingegoten. Zo hebben vader en dochter samen de tweede verdieping van het hoofdgebouw van het Koning Willem II Stadion, het hotel van Auberge du Bonheur en het voormalige MIDI Theater opgeleverd.

Het creëren van een schitterend interieur voor veelzijdige klanten is waar Laura en Marleen veel werkplezier uit halen. “Opdrachtgevers leggen hun vertrouwen in onze handen. Het leuke van ons vak is dat je een idee of concept vanuit je hoofd naar papier vertaalt en het uiteindelijk daadwerkelijk wordt opgeleverd. We halen veel energie uit de creativiteit die we in ons werk kunnen leggen. En je draagt natuurlijk bij aan een plek waar mensen werken, verblijven of wonen.”

De projecten waar Loom Interieurarchitecten bij betrokken is, lopen uiteen. Van horeca tot kantoorpanden, van schoonheidssalons tot wellnessruimtes en van bedrijfsrestaurants tot particuliere villa’s: je vindt het allemaal terug in het portfolio. “We houden onze horizon qua branches om voor te werken bewust heel erg breed. De afwisseling in het aantal verschillende projecten maakt het juist leuk en interessant. Ontwerpen mogen maken voor diverse branches geeft ons namelijk inspiratie en speelruimte om telkens tot een bijzonder en eigen resultaat te komen.”


‘We richten ons op de regio.’

Hoewel Loom Interieurarchitecten zowel projecten in binnen- als buitenland aanneemt, hebben ze de voorkeur voor projecten in de regio. “Wij willen bekend staan om ons persoonlijke klantcontact en de flexibiliteit van ons bedrijf. We bouwen graag een langdurige relatie op en dat betekent dat we alles voor onze klanten met een hoog serviceniveau tot in de puntjes verzorgd willen hebben. We komen graag in het hele traject regelmatig bij onze klanten over de vloer. Zo behouden we graag gedurende het hele traject de connectie met het project. We vinden de kwaliteitsbewaking van het ontwerp namelijk zeer belangrijk.”

Laura en Marleen merken dat Tilburg een stad in ontwikkeling is en daar plukken ze uiteraard de vruchten van. “Zo wordt binnenkort de luxe woontoren Wolstad ontwikkeld op de plek waar nu De Visserij is gevestigd. Aangezien wij een kantoor hebben aan de Piushaven, werken we hierin samen met gebiedsontwikkelaar Triborgh dat hier een deur verder is gevestigd. In een stad als Tilburg merk je dan toch dat bedrijven elkaar snel weten te vinden. Voor Wolstad hebben we de verkoopcatalogus en ontwerpen van diverse appartementen mogen vormgeven. Ook het ontwerp van de centrale ontvangsthal komt van de hand van Loom. Extra leuk: door de ontwerpen uit de verkoopcatalogus zijn meerdere toekomstige bewoners zo enthousiast geworden, dat ze hebben gevraagd of Loom voor hun appartement een ontwerp op maat wil maken.”

De visie van lokaal samenwerken voert Loom Interieurarchitecten ook door in de bedrijfsvoering. “We werken zoveel mogelijk samen met lokale specialisten. Uiteraard kijken we per project welke schil aan experts we om ons heen moeten verzamelen. Maar bij voorkeur doen we dat wel lokaal.”

‘We maken er graag iets bijzonders van!’

Een project waar Loom erg trots op is, is het ontwerp voor het kantoor van detacheringsbureau Matching Pool uit Rosmalen. “Dit onder architectuur gebouwde kantoorpaviljoen ligt in een prachtige groene omgeving. We hebben het paviljoen van een totaalontwerp mogen voorzien waardoor heel het concept in het gehele gebouw is doorgevoerd. Het is echt een prachtig kantoor in het hogere segment met een unieke sfeer en uitstraling geworden. Met een lounge, horeca, wellness en fitness geïmplementeerd. Het hele gebouw ademt één sfeer uit. Alles is maatwerk. Zo hebben we het dessin van het tapijt, de raambekleding en diverse wanden van een speciaal design voorzien.”

Dit is dan ook een voorbeeld van een klant waar ze bij Loom erg blij van worden. “We hebben hier echt de vrije hand gekregen om er iets bijzonders en unieks van te maken. Onze kracht ligt ook echt in het conceptontwerp. De totaalvisie, kwaliteitsbewaking en goede communicatie met uitvoerende partijen tijdens de realisatie, hebben ervoor gezorgd dat alles tot in detail klopt.”

Dat Loom Interieurarchitecten aan de weg timmert, blijkt ook wel uit het feit dat een project groots wordt uitgelicht in de speciale Decembereditie van EXCELLENT Magazine. Dit is toch wel hét woonmagazine voor lezers die houden van fraaie architectuur en stijlvolle interieurs. “We hebben vorig jaar een prachtige villa in Oisterwijk opgeleverd. Dit project is binnenkort te zien in EXCELLENT Magazine. Daar zijn we uiteraard erg trots op.”

Meer informatie

Wil je meer weten over Loom Interieurarchitecten? Bekijk dan vooral de website. Benieuwd wat ze voor jou als ondernemer of particulier kunnen betekenen? Neem dan vooral vrijblijvend contact op. Dit kan per mail, telefonisch of loop gezellig binnen bij het kantoor aan de Piushaven.

Op de hoogte blijven van actuele projecten? Volg Loom Interieurarchitecten vooral op Instagram.

Bron: Tilburg.com

.

.

.