Koning Willem II Stadion

Koning Willem II Stadion

Koning Willem II verweven door het Willem II Stadion | Voetbalstadion & Multifunctioneel congres- en evenementencentrum

In het concept van het ontwerp van het stadion ,van de verschillende zalen en ruimtes, is er bewust voor gekozen om het voetbalgevoel een beetje los te laten, zodat de sfeer van het evenement beter tot zijn recht komt. Alle ruimten hebben ledverlichting en de verdere technische aspecten van de zalen en ruimtes zijn state-of-the-art: digitale bewegwijzering, geïntegreerde audiovisuele oplossingen, multi-colour ledverlichting en boven de entree hangt een enorme ledwall.
Op de eerste verdieping zijn er twee vleugels met ieder vier grote zalen, waarvan één grote zaal gemaakt kan worden. Op de tweede etage zijn het Grand Café Tricolores en het Koning Willem II restaurant gesitueerd mét direct daaraan verbonden in totaal zestien businesslounges. 

Het concept: Tilburg is ontstaan uit een samensmelting van verschillende dorpskernen, ook wel herdgangen genoemd. Deze herdgangen werden met elkaar verbonden door middel van een lint. Een stad met zo’n netwerk van historische structuren is zeldzaam in Nederland en kenmerkend voor de identiteit van Tilburg.
Deze historische structuur pakken wij op als concept voor de inrichting van de tweede verdieping van het Willem II stadion.
De herdgangen krijgen vorm in de verschillende bars, ze krijgen elk een eigen karakter en sfeer. De beleving van de verschillende herdgangen wordt versterkt door het ontwerp van de verschillende vloeren waarin met name aandacht is besteed aan de specifieke samenstelling van de kleuren.
Voor een duidelijke markering van het lint, dat de bars onderling verbindt, is gekozen voor een tapijt met een unieke uitstraling. Door het bijna grafische lijnen spel staat het in groot contrast met het tapijt daar omheen waar gekozen is voor een abstracte blurr van kleuren. 
Alle bars, met bijbehorende verblijfsruimten tezamen, vormen de complete sfeerbeleving van het stadion en voor elke gelegenheid of personen aantal een aan te passen geschikte ontmoetingsruimte.

Alle bars, met bijbehorende verblijfsruimten tezamen, vormen de complete sfeerbeleving van het stadion en voor elke gelegenheid of personen aantal een aan te passen geschikte ontmoetingsruimte.

“Vele plaatsen in Tilburg hebben hun naam te danken aan Koning Willem II. Deze plaatsen geven wij een podium in het ontwerp van het beeldverhaal van Koning Willem II. Dit beeldverhaal toont zich in de meterslange semi-transparante raambekleding die glooiend de tweede verdieping bekleedt.”
Laura van der Gun

.

.

.