Tilburg Abstracted

Tilburg Abstracted

Hotel Auberge du Bonheur | De kunstwerken brengen de verbinding met Tilburg als textielstad op een bijzondere manier in kaart

Als uitgangspunt voor het concept van de wandkleden hebben we de plattegrond van Tilburg genomen. Het idee was om de gast inzicht te geven in een klein stukje Tilburg. Hiervoor zijn delen van Tilburg uit de plattegrond gelicht zodat elk type kamer zijn eigen uniek bijpassend kunstwerk heeft gekregen.
Er is gezocht naar de juiste balans tussen herkenbaarheid en abstractie. Belangrijk hierin was dat de geordende structuur van een stratenplan, in kleur en vorm, plaats zou maken voor een stukje onherkenbaarheid. We hebben gebruik gemaakt van vervaging, glanzende garens tegenover matte, verschillende structuren en telkens een ander kleurenpalet. Om het stukje inzicht in Tilburg kenbaar te maken aan de gast, krijgt elk tapijt een begeleiding in woord en beeld als naambordje naast het bed.

Als Tilburg textiel stad vonden we het een mooi gebaar om deze verbinding in het hotel zichtbaar te maken. Voor de aankleding van het hotel is er dan ook samenwerking gezocht met het textielmuseum. Het thema textiel heeft vanaf de conceptfase een grote rol gespeeld in alle ontwerpen. Voor de totaal renovatie van het hotel is er gezocht naar materialen met een textiele uitstraling.

“Het ontwerp hoefde niet meteen herkenbaar te zijn. Het moet in de eerste plaats esthetisch zijn, een onderscheidend stukje kunst als blikvanger voor de hotelkamers.”
Laura van der Gun

Bekijk voor meer informatie en foto’s het project op onze website: Hotel Auberge Du Bonheur

.

.

.