Excellent Magazine 2021-06

Villa Oisterwijk

Project_Gemullenhoekenweg01
Project_Gemullenhoekenweg02
Project_Gemullenhoekenweg03
Project_Gemullenhoekenweg04
Project_Gemullenhoekenweg05
Project_Gemullenhoekenweg06
Project_Gemullenhoekenweg07
Project_Gemullenhoekenweg08
Project_Gemullenhoekenweg09
Project_Gemullenhoekenweg10
Project_Gemullenhoekenweg11
Project_Gemullenhoekenweg12
Project_Gemullenhoekenweg13
Project_Gemullenhoekenweg14
Project_Gemullenhoekenweg15
previous arrow
next arrow
Project_Gemullenhoekenweg01
Project_Gemullenhoekenweg02
Project_Gemullenhoekenweg03
Project_Gemullenhoekenweg04
Project_Gemullenhoekenweg05
Project_Gemullenhoekenweg06
Project_Gemullenhoekenweg07
Project_Gemullenhoekenweg08
Project_Gemullenhoekenweg09
Project_Gemullenhoekenweg10
Project_Gemullenhoekenweg11
Project_Gemullenhoekenweg12
Project_Gemullenhoekenweg13
Project_Gemullenhoekenweg14
Project_Gemullenhoekenweg15
previous arrow
next arrow

De bestaande woning – gelegen tegen de bosrand – had een landelijk karakter en was omgeven door de natuur. De bewoners schakelden Loom Interieurarchitecten in om een nieuwe indeling van de woning te ontwerpen, waardoor een zee van licht en ruimte ontstond en ze nog meer van de woning en de connectie met de omgeving kunnen genieten.

“Het bestaande huis bestond uit een hoofdbouw met aanbouwen”, kijkt Laura van der Gun, samen met Marleen Arends–van Boxtel de creatieve eigenaar van Loom Interieurarchitecten, op het project terug. “De tussenliggende aanbouw hebben we weg laten halen en vervangen door een nieuw omarmend volume. De hele indeling is op de schop gegaan, waarbij de maatwerkkeuken het kloppende hart van de woning vormt. De belijning van de diverse maatwerkmeubelen is heel puur en helder, waardoor de diverse woonfuncties semi-gescheiden zijn maar wel op subtiele wijze in elkaar overvloeien.” Bij binnenkomst kijk je direct door de taatsdeuren – waarvan het glas is voorzien van een chocoladebruine/auberginekleurige coating – uit over de lichte en ruime keuken. Deze bevindt zich in de nieuwbouw, waar de ruime lichtinval voor verwarming van de maatwerkkeuken en de aangrenzende dining zorgt. Het strakke architectonische lijnenspel van de verticale glaspuien zorgt voor een bijzondere omlijsting van het sfeervolle eetgedeelte. Het prachtige keukenblad op het eiland – waaraan een klein barretje is gemaakt – is afgewerkt met de natuursteensoort Belvedere Leather, de maatwerkachterwand is voorzien van donker gebeitst eikenfineer. De riante eettafel staat in verbinding met zowel de sfeerverhogende haardpartij als de grote, overdekte buitenruimte.

Geborgenheid

Dankzij de toepassing van een lager plafond in de living is geborgenheid in de leefruimte ontstaan en is het contrast met de keuken en de eetkamer duidelijk zichtbaar. Laura en Marleen gebruikten donkere tinten, wat het geborgen gevoel versterkt. De in messing uitgevoerde roomdivider zorgt op charmante wijze voor een scheiding tussen de televisiehoek en het gezellige zithoekje bij de gashaard. Vanuit zowel de keuken als de zithoeken in de woonkamer zijn de door Loom Interieurarchitecten gecreëerde zichtlijnen duidelijk voelbaar. De ruimtes hebben hun eigen sfeer, maar zijn toch altijd met elkaar verbonden. Het op maat ontworpen lichtplan versterkt en verhoogt de sfeer in de heerlijke gezinswoning.

Privédomein

Laura: “In de separate vleugel, gescheiden door grote semi-transparante taatsdeuren, bevinden zich de slaapkamer, dressing en badkamer. Het privédomein heeft een geheel eigen karakter door de hoogte van de ruimte en de grote houten spanten, maar ook door een heel eigen materialen- en kleurenpalet. Ook hier is geen enkele wand wit gelaten en zijn mooie vergrijsde groentinten gecombineerd met wandbekleding.” Marleen: “Onze signatuur is hier duidelijk te herkennen: een ruime schakering en diversiteit aan materialen en kleuren én het durven spelen en combineren om zo tot een sprekend en rustig geheel te komen met een eigen identiteit. Zachte aardse tinten vormen een contrast met de stoere materialen zoals leer, beton en glas. Het ene materiaal ondersteunt het andere in het secuur gekozen palet. De gelaagdheid in textuur en kleur is wat het huis warm maakt en het een eigen karakter geeft. Een perfect canvas voor alle bijzondere kunstobjecten die door de villa heen prominente plekken innemen.”

Bron: Excellentmagazine.nl